Modernt

Som på Cape Cod…

By  | 

Monica och Mats tillbringar mycket tid i USA där de är delägare i ett företag i medicinteknik-branschen. Många gånger har paret fascinerats av de vackra husen i New England norr om New York. Drömmen var att någon gång i livet få förverkliga sitt eget New England hus hemma i Onsala utanför Göteborg. 

– Vi bodde i Onsala och hade under många år fascinerats över en tomt med en fantastisk utsikt. På tomten stod ett riktigt ruckel och vi undrade i vårt stilla sinne vem som bodde där. Av en händelse fick vi se att fastigheten låg ute till försäljning på Hemnet. Just då var vi utomlands men köpte tomten direkt då vi hade tittat på den så många gånger under våra promenader ner mot havet i Onsala. På tomten fanns bl. a. Onsalas äldsta tennisbana där många gamla välkända profiler hade spelat. Banan ska nu renoveras och bli som i fornstora dagar.

Hur kom ni i kontakt med Willa Nordic?
– Det var ett lätt val. Vi hade sett annonser med Willa Nordics vackra New England-hus. Vi ville ha ett riktigt bra hus. Kanske detta skulle vara det sista huset vi byggde. Vi känner flera byggare och alla menade att Willa Nordic kunde leverera en kvalitet som ingen annan nådde upp till. Kontakt togs med Michael Hjälmeby på Willa Nordic i Göteborg och han gav ett mycket bra intryck.
Hela organisationen är väldigt proffsig och trots tajt tidsschema så flyttade vi in prick på dagen som var utlovad vid byggstart. Det var fantastiskt! Tidigare har vi byggt med andra företag och vi måste säga att det var stor skillnad. När vi tittade i andra företags kataloger så kände vi direkt att ”Nej!” vi ville ha ett New England-hus från Willa Nordic. Vi ville inte kompromissa utan skapa något som blev unikt. Willa Nordic lyssnade alltid på våra synpunkter och var väldigt flexibla. Arkitekt Stefan Rupert, som inte gillar runda fönster, övertalade vi till slut att rita in två sådana i relaxavdelningen och han tyckte efteråt att det blev riktigt bra!

Vad är ni mest nöjda med?
– Det är ett väldigt vackert hus. I huset finns en stor murad öppen spis och en bakugn i sten som används flitigt både till pizza- och brödbak. Det märks tydligt att det är hög kvalitet på materialvalen. Huset är väldigt tätt. Vi bor precis vid vattnet där det kan blåsa rejält. Vi har grannar som inte kan få upp värmen till mer än15 grader när det blåser som värst för att husen är så otäta. Kvalitén och hantverket känns i hela huset. En annan unik sak är alla smakfulla detaljer som man inte ser på andra New England-hus i Sverige. Detaljerna är fantastiskt vackra och skapar en harmonisk helhet.

Besvärsfritt
– Byggprocessen rullade på fantastiskt snabbt och vi var inte ens i Sverige när man byggde som mest utan det mesta sköttes av Willa Nordic på ett mycket förtjänstfullt sätt.
Willa Nordic ska också vara stolta. Inte sällan får vi höra att detta är Onsalas vackraste hus, vilket alltid är lika roligt.

Text: Mikael Torstensson Foto: Devis Bionaz

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply