Modernt

Söderläge

By  | 

I en vacker sluttning med makalös utsikt över Öresund ligger Bertil och Ingrid Ekstrands drömhus. På andra sidan av det glittrande vattnet ståtar Danmark. Tomten sluttar fem meter vilket var en utmaning och möjlighet när huset skapades.

– Vi bodde tidigare i en grannfastighet så vi hade bra kännedom om läget vad det gäller hur solen vandrar under dagen och hur det känns när vinden ligger på, förklarar Bertil.

Helhetserbjudande
– Ulf Kiander som är Willa Nordics representant här i Helsingborg visade stort tålamod och kunnande i processen. Ulf hjälpte oss med alla våra önskemål om material och utrustning som många gånger var allt annat än standard. Vi attraherades av Willa Nordics helhetserbjudande med arkitekt, projektledare, produktion och entreprenad. Vi fick huset precis så unikt som vi önskade och processen var fantastiskt smidig och enkel, förklarar Bertil.
Han berättar att arkitekt Klas Sjöstrand från Willa Nordic i Malmö lyssnade in alla de olika önskemålen och tankarna och på ett bra sätt omvandlade dem till ett byggbart hus.

Terrasser och vinterträdgård
– Vi är oerhört nöjda med resultatet, säger Bertil. Huset har fantastiska terrasser med överväldigande utsikt över sundet. En vinterträdgård med glaspartier från Schüco är en annan del av huset som känns oerhört genomtänkt. Här upplever man hur solen vandrar över sundet året om. På vintern bakom välisolerade glaspartier och på sommaren kan man enkelt öppna upp hela väggarna och vinterträdgården blir då en del av den generösa terrassen.
– Hela processen var angenäm, vi upplevde att vi fick gehör för alla våra tankar och idéer. Ulf, Klas och byggaren som Willa Nordic samarbetar med var fantastiska, säger Bertil avslutningsvis.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply