Lantligt

Naturligt vackert

By  | 

Vid inloppet till stockholm reser sig en ståtlig villa. huset är modernt och ger samtidigt intrycket av självklarheten hos en historisk byggnad som blivit en del av hela miljön.

jarnvitol-willa-nordic-arkitektritat-new-england-design-kvalitet-robust-panel-bild-3-a1964-2

Många uteplatser och trädgårsrum på olika platser på den kuperade tomten har ett patinerat intryck vilket ger boendet djup och historia. Husets utsikt över vattnet är spektakulärt vacker och gör att de boende kan följa årets skiftningar.

jarnvitol-willa-nordic-arkitektritat-new-england-design-kvalitet-robust-panel-bild-1-a1964

“Stenmuren, den vackra fasaden som behandlats med järnvitriol, uppvuxna träd och grånade utemöbler och trädäck ger en känsla av att huset varit en del av miljön under en lång tid.”

jarnvitol-willa-nordic-arkitektritat-new-england-design-kvalitet-robust-panel-bild-12-a1964-2

För att skapa ett klassiskt hus är det viktigt att noggrant välja material som åldras med värdighet och som man kan leva länge med. Man valde ekgolv och fönsternischer i portugisisk kalksten. Det blev  även kalksten som golv i entré, badrum och tvättstuga för att inte blanda för många material. Husets fasad behandlades med järnvitriol vilket är ett sätt att snabbt låta träet åldras vackert. Det innebär att panelen får en jämnare yta än en helt obehandlad fasad.

jarnvitol-willa-nordic-arkitektritat-new-england-design-kvalitet-robust-panel-bild-9-a1964   jarnvitol-willa-nordic-arkitektritat-new-england-design-kvalitet-robust-panel-bild-7-a1964

“Husets utsikt över vattnet är spektakulärt vacker och gör att de boende kan följa årets skiftningar.”

jarnvitol-willa-nordic-arkitektritat-new-england-design-kvalitet-robust-panel-bild-11-a1964

Läs mer om huset här…

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply