Modernt

Modernt och anpassat

By  | 

Detta elegant kamouflerade trähus ligger på en härlig naturtomt i Höllviken. Först köpte Eva och Hans tomten och sedan letade de efter det perfekta huset. De ville ha ett hus som smälte in men som ändå på något sätt stack ut. 

– Vår önskan var ett lågmält hus men med stark identitet, säger Eva som bor här med sin man Hans och deras två pojkar. Valet föll på Willa Nordic och ett danskt designhus som kallas ONV Bolig. Det hade den rätta naturnära känslan, tyckte de. Höllviken är ett lugnt och välmående samhälle precis vid Öresundskusten några mil söder om Malmö. Från familjens bostad är det bara fem minuters promenadväg till havet.

Invändigt råder en minimalism som är typisk för ONV Bolig. Ljus och rymd dominerar i alla rum. Eva och Hans valde dessutom generösa förvaringsutrymmen för att hålla ytorna så fria som möjligt.

– Vi ställer bara fram det vi tycker är snyggt och som fyller ett syfte, resten har vi lådor och skåp, säger Hans. Kökets skåp och vitvaror är nästintill osynliga och definieras endast av tunna konturer och diskreta handtag i den vita väggen.

Familjen ville ha ett så lättskött hem som möjligt, i det närmaste underhållsfritt både invändigt och exteriört.
– Vi vill använda vår fritid till att umgås och göra roliga saker, säger Hans. Och så har det faktiskt blivit.

Av Göran Uhlin

 

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply