Modernt

Modernt med utsikt – tack!

By  | 

Maria och Daniel bodde i en lägenhet i Jönköping men längtade efter ett modernt hus med utsikt över Vättern. 

– Vi fick tag i en tomt med utsikt utanför Jönköping och ritade och skissade själva på vårt drömhus, säger Maria. Skisserna tog vi med till olika husföretag men allt som oftast ville man standardisera och begränsa våra önskemål.
– En av våra närmaste vänner hade byggt hus med Willa Nordic och rekommenderade starkt att vi skulle kontakta dem.
Vår bild av Willa Nordic var att företaget stod för hög kvalitet och riktigt snygga hus och vi blev verkligen inte besvikna.
‑ Först verkade det som om Willa Nordic var dyra men vi upptäckte att det inte var så för att allt ingick i priset som vi fick, man la allt på bordet direkt. Så var det inte med andra hustillverkare vi talade med, de gav ofta ett lägre pris men sedan tillkom sak efter sak vilket gjorde att man slutade på ett högt pris.
Willa Nordic  såg gärna att vi tog med bilder på detaljer och hus som vi gillade, som inspiration och för att visa vilken stil vi var ute efter. Vi hade dessutom våra egna skisser på både in- och utsida som vi tog med på första mötet. Vår skiss var på ett modernt kubistiskt hus med svart och vit fasad. En av Willa Nordics arkitekter Lars Carlsson tog sig an våra skisser och drömmar och gjorde ritningar av det.  Resultatet blev verkligen precis som vi tänkt både exteriört och interiört.
‑ Det är en stor fördel med Willa Nordic att man verkligen kan göra allt det som kunden önskar, det finns inga begränsningar. Väggarna placerades precis där vi önskade och sak efter sak bara löste man.

Kan ni beskriva ert hus
‑ Det har en snygg stilren fasad med slät panel som gör att huset nästan ser putsat ut. Vi blev väldigt förtjusta i idéen att sätta vita fönster på vit fasad och svarta fönster på svart fasad för att förstärka det svarta och vita exteriört. Från gatan ser det enkelt ut, men går man runt det blir man överraskad av att det öppnar upp sig både inifrån och utifrån.
På framsidan mot vätten har huset en svartmålad nisch som ger både lä vid den blåsiga Vättern och regnskydd när det behövs. Det gör att man kan njuta av morgonkaffet utomhus långt in på hösten. Vi gillar det stilrena och enkla uttrycket med tydlig dansk inspiration.
När man kommer in i huset så öppnar det upp sig och Vättern breder ut sig nedanför de stora glaspartierna. Huset består av två tydliga delar. Vi har den sociala delen med kök, gästrum, vardagsrum och gästtoalett.  I vardagsrummet är det härligt att umgås och njuta av den milsvida utsikten över Vättern. Den sociala delen av huset har högt i tak och färgskalan går i vitt och svart med möbler och detaljer i starka, pigga färger. Möblerna är en blandning av danskt, italienskt och svenskt, varav en del är arvegods och loppisfynd. Vi gillar blandningen av gammalt och nytt. Alla trägolv är i vitlaserad ask vilket ger ett luftigt och lätt intryck. Köket är enkelt vitt med italiensk marmor som stänkskydd och rolig detalj.

Den andra mer privata delen av huset består av tre sovrum, badrum och ett tv-rum. Denna del har lägre i tak och en mörkare, mer dämpad färgskala med brunt, lilarosa och guldiga nyanser. I sovrummet är det en mörkbrun heltäckningsmatta vilket ger en mysig och ombonad känsla som skiljer sig från övriga huset, badrummet har brunt kakel och tv-rummet har guldskimrande väggar.

Hur sammanfattar ni upplevelsen av att bygga med Willa Nordic?
– Faktiskt suverän från början till slut. Jättesmidig byggprocess, allt flöt på, en fantastisk bra totalentreprenad där vi inte behövde göra något mer än att titta till bygget några gånger. Allt var färdigt i tid och inte ett enda fel i besiktningsprotokollet. Mia Olsson från Willa Nordic tog hand om oss från första mötet och hjälpte oss genom varje detalj i processen och även nu ett år senare håller hon kontakt och kollar så allt är bra. Det har faktiskt inte varit problem med en enda sak varken under bygget eller nu efteråt, säger Maria avslutningsvis.

Text: Mikael Torstensson Bild: Devis Bionaz

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply