Modernt

Modernt i Stockholm

By  | 

Livet är för kort för att kompromissa vi ville skapa ett boende helt anpassat för oss så det var Willa Nordic som gällde!

Ola och Madelene, berätta om er väg till att anlita Willa Nordic.
– Vår resa med Willa Nordic började med att vi hade bekanta som hade byggt med Willa Nordic och var jättenöjda. Vi ville inte ha något kataloghus utan vi ville skapa något unikt – helt anpassat efter våra behov och tomtens förutsättningar. Vi var i kontakt med flera husföretag men insåg, efter att ha mött olika representanter och talat med människor som byggt unika hus att det bara var Willa Nordic som klarade att uppfylla vårt behov av flexibilitet. Vi gick in på hemsidan och tog kontakt med en av representanterna på kontoret i Stockholm.

Vi blev mycket väl bemötta och snart satt vi i den gamla sommarstugan på tomten vi köpt med en projektledare och en arkitekt och samtalade om vår dröm att bygga ett unikt hus. Vi berättade vilka människor vi var och vad vi ville med vårt boende. Willa Nordics representanter fångade våra tankar på ett fantastiskt sätt och redan under detta första möte gjorde arkitekten en skiss som var väldigt nära vår dröm. Willa Nordic tog fram ritningar och en offert, vi fick även en offert från LRM Bygg som är certifierade av Willa Nordic och i efterhand kan vi bara konstatera att processen höll mycket professionell nivå och att vi är super nöjda. Huset var klart i rätt tid och kalkylen för bygget blev på kronan som det vi var överens om innan vi satte igång att bygga.

Vad har ni inspirerats av?
– Tomtens utseende, höjden över havet. Vi ville ha panoramafönster för att uppleva den magiska utsikten maximalt. Vi är matmänniskor och ville ha rejäla utrymmen för kök och matplats. Ungarna skulle inte bo med oss så vi ville ha ett hus för oss två. Vi önskade ett så underhållsfritt hus som möjligt. Ett modernt hus med mycket glas och som ändå fungerar i en skärgårdsmiljö.

Vad är ni mest nöjda med?
– Det är en magisk känsla att vakna med utsikten över havet genom de insynsfria glasväggarna. Badrummet har glasväggar från golv till tak och ger en fantastisk känsla av att man nästan svävar.  Vi är verkligen nöjda med helheten. En detalj som är praktisk är att vi har stora garage i två plan, ett för bilar och motorcyklar med mera och ett för annan förvaring – mycket praktiskt.
Sedan är det ett perfekt hus för bjudningar och fester med stora öppna utrymmen och en generös terrass. För en tid sedan hade vi 70 gäster och det fungerade helt perfekt. Många åker lång väg för att titta på huset och det är kul med alla oerhört positiva kommentarer.  Vi känner att vi gjorde rätt när vi valde att inte kompromissa utan skapa vår dröm med material och leverantörer som kan prestera det bästa. Man lever ju bara en gång.

Text: Mikael Torstensson, foto: Devis Bionaz

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply