Modernt

Modernt i Bohuslän

By  | 

En tuff skifferfasad som gifter sig väl med den bohuslänska graniten är det första som slår en när man besöker det fantastiska huset med en vacker utsikt över fjorden.

Huset ligger på ett berg och här kan vinden friska i rejält och därför var kunden extra noga när man valde husleverantör. Den svarta skifferfasaden är karaktärsfull. Det märks att arkitekten och kunden tillsammans försökt skapa många vinklar i den modena konstruktionen och resultatet är många läplatser. Det andra som slår en är det spektakulära perspektivfönstret som är helt utan stolpar i hörn. Inga dörrar eller fönster har synliga karmar utan tycks smita in i golv, vägg och tak. Intrycket blir mycket modernt och minimalistiskt. Huset har genomtänkta siktlinjer där man ser genom huset vilket skapar rymd och perspektiv.

willa-nordic-a2924-arkitektritat-liggande-_0001_torslanda-9-av-21-d

En finurlig detalj är att den generösa köksön kan förlängas ut på den stora terrassen och ge ett riktigt stort bord som sträcker sig genom den öppna vikväggen.  En annan snillrik detalj är fönstret i bastun som knyter samman den med perspektivfönstret ut mot fjorden igenom vardagsrummet. Huset är modernt med en rustik naturnära känsla med material som ger karaktär för allt från fasaden till detaljer som den råputsade eldstaden omgiven av futuristiskt glas. Det är just detta som gör upplevelsen av huset så unik – den genomtänkta arkitekturen och möten mellan olika designelement.

Arkitektens uppgift är att guida kunden
Stefan Rupert på inobi som har ritat huset är en av landets bästa arkitekter. Han ritar gärna moderna hus och har samarbetat med Willa Nordic många år.
– Jag lägger stor vikt vid det personliga mötet med kunden. Det är viktigt att jag och kunden lär känna och förstår varandra. Min uppgift blir ofta att guida kunden och tydliggöra det som känns viktigt och reducera det som är mindre viktigt. Att skapa ett personligt och funktionellt hem med tydlig arkitektur är något jag eftersträvar i varje projekt.

willa-nordic-a2924-arkitektritat-staende-_0009_torslanda-12-av-21

Är det något du tycker är extra viktigt i skapandet av ett nytt hem?
– Hur ljuset spelar med både interiör och exteriör är en viktig beståndsdel. Klassiska begrepp som genomsikt/siktlinjer och rundgångskvalité är återkommande teman oavsett typ av arkitektur. Jag ritar helst vad Willa Nordic betecknar som modern. En annan sak är att man tänker på att man ska bo i huset under många år. Barn som är små när man bygger och behöver ha sina rum nära mamma och pappa växer och behöver kanske som tonåringar en egen del av huset. Att se till att huset är flexibelt och passar i livets många olika skeenden gör också att det har en större målgrupp vid en eventuell försäljning.

willa-nordic-a2924-arkitektritat-staende-_0000_torslanda-23-av-21

Willa Nordic Magasin # 7

Läs mer om huset och se fler bilder här…

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply