Modernt

MODERN FUNKIS

By  | 

Anders, berätta om er väg till beslutet att anlita Willa Nordic.
– Vi hittade en tomt i Mölnlycke som vi blev oerhört fästa vid. Vi köpte tomten och besökte husutställningen Husknuten i Göteborg där Willa Nordic hade ett utställningshus. Vi tittade på många olika hus och fastnade för Willa Nordic då deras hus var snyggast och kändes som ett hus med hög kvalitet. Vi talade med representanter för företaget och knöt en kontakt.

Säljaren Michael Hjälmeby och arkitekten Stefan Rupert besökte oss i vårt dåvarande hus och vi samtalade om våra drömmar och önskemål. De fångade upp vilken stil vi hade och återkom med förslag som var anpassat efter våra önskemål och efter tomten där huset skulle stå med stora glaspartier mot utsikten över sjön med mera.

Vad ville ni ha av ert nya boende?
– Vi hade inte så många konkreta önskemål utan Stefan och Michael fick ganska fria händer. Några saker var att vi ville ha flickornas rum på andra våningen, bra ljudisolering, bastu, att huset skulle ha en modern stil och lite så. Annars hade Willa Nordic stor frihet att komma med förslag.

Hur gick byggprocessen till?
– Vi är grymt nöjda med allting. Vi hade problem med lantmäteriet vilket ledde till att bygget försköts ett år och under den tiden fick vi verkligen tänka igenom varje detalj av ritningarna. Bland annat vreds huset något och fasaden byttes från att först skulle vara putsad till den fasadbeklädnad vi valde.

Grunden göts innan midsommar 2008 och snickarna fick huskroppen på plats till semestern. I augusti tog bygget fart och till lucia flyttade vi in. Processen var fantastiskt positiv. Vi var ofta på bygget själva och träffade de duktiga snickarna. Under resans gång var Willa Nordic mycket engagerade och ärliga och kom med många råd och tydliga synpunkter baserade på den erfarenhet de har av att skapa hus. De kunde säga till oss att de inte alls trodde att en idé vi hade skulle bli bra och att man skulle göra på ett annat sätt istället. Det är vi tacksamma för. Sedan fanns det inget som var omöjligt utan allt gick att ordna och man berättade att det skulle kosta lite extra men att det gick att genomföra.

Hur skulle du beskriva ert hem?
– Modernt, stilrent och snyggt, lite stramt. Vi har betonggolv vilket inte är så vanligt. Det gör helheten häftig och lite rå.

Vad är ni mest nöjda med?
– Att huset blev så vackert, att läget är riktigt bra och att Willa Nordic anpassade huset till tomten på ett fantastiskt sätt. Fasaden har vi laserat själva och fått ett riktigt bra resultat. Vi är grymt nöjda.

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply