Modernt

Lyx i Skärgården

By  | 

Agneta och Rune Bremberg hittade en fantastisk sjötomt där de tänkte bygga ett sommarhus. Lugnet, idyllen och närheten till naturen fick dem att ändra sig när de insåg att man kunde bygga ett hus för åretruntboende precis vid vattnet. Paret sålde sin lägenhet på Östermalm och valde att flytta till sitt nya hus strax utanför Stockholm. 

Rune berätta om ert nya hus
– Det var så att vi hade en egen arkitekt som hade gjort ritningar på vårt hus och hon tyckte absolut att vi skulle bygga ett lösvirkes-hus då hon menade att husföretag begränsar möjligheterna till att förverkliga ett verkligt drömboende. Vi valde ändå att kontakta några husföretag och så småningom även Willa Nordic. Vi kände direkt i kontakten med representanten att vi ville bygga med Willa Nordic, flera vänner hade gjort det tidigare med mycket goda resultat och vi fick även ytterligare referenser. Vi hade billigare alternativ men kände ett stort förtroende för Willa Nordic.

Så paret satte igång processen och under resans gång väntade fler positiva överraskningar.
– Allt flöt på mycket fint och man kände verkligen att Willa Nordic hade kompetens att bygga hus med stor flexibilitet för våra önskemål och tankar. Vi fick även många konkreta råd och goda idéer från projektledaren, bland annat var det han som föreslog de breda liggande bräderna som fasadbeklädnad, något vi aldrig sett förut. Samarbetet fotsatte och i ett tidigt skede kopplades vår arkitekt ihop med en arkitekt på Willa Nordic. När vår arkitekt fick klart för sig vilken skillnad det var att arbeta med Willa Nordic jämfört med andra husföretag så ändrade hon uppfattning om detta sätt att bygga hus och menar nu mera att det har många fördelar.

Vad är ni mest nöjda med?
– Helheten. Husets unika läge och vackra utformning som trots moder-na detaljer och stora specialfönster smälter in i områdets miljö på ett fantastiskt sätt. Så många kommenterar husets skönhet. En annan positiv överraskning är den låga energiförbrukningen som talar om ett välbyggt hus. Man känner verkligen kvalitén rakt igenom hela huset. Alla detaljer och materialval är verkligen av högsta klass, det tillsammans med den problemfria processen och den höga nivån i varje fas av förverkligandet av huset gör att vi inte tvekar att rekommendera Willa Nordic.

Text: Mikael torstensson    Foto: Göran Uhlin

 

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply