Modernt

Inspiration från Verona

By  | 

Lisbeth blev änka för några år sedan och valde då att sälja det stora huset i Billdal med siktet inställt på att skapa ett nytt boende på en bergsknalle i Åsa. Inspirationen fick hon på en resa till Italienska Verona.

Lisbeth hade en klar bild av hur huset skulle vara. Hon kontaktade en arkitekt men insåg att han inte skulle kunna hjälpa henne på det sätt som hon ville. Hennes dotter tipsade då om Willa Nordic som hade byggt hennes hus med gott resultat. Lisbeth var skeptisk, var inte Willa Nordic ett företag som byggde många likadana hus. Hon bestämde sig ändå för att träffa Michael Hjälmeby och arkitekten Stefan Rupert. Michael och Stefan förklarade att Willa Nordic inte var ett sådant företag utan att man helt utgick från kundens vision och drömmar. Det visade sig att de kunde fånga Lisbeths vision och omvandla den till ritningar. Efter många turer fick Lisbeth till slut bygglov för huset så som hon ville ha det.

willa-nordic-a2817-bilder-arkitektritat-arkitekt-modernt-liggande_0003_willanordic_asa-12-av-23

Lisbeths Fyra ledord
Lisbeth berättar att hon hade fyra ledord för sitt hus, det första var solen. Var står solen på olika tider på dagen och året? Det andra ledordet var skuggan. Hon ville kunna sitta ute och äta lunch i naturlig skugga på sommaren. Det tredje ledordet var perspektivlinjer. Lisbeth ville kunna se genom huset och se himlen på två håll av huset samtidigt från sovrummet. Det fjärde begreppet var byggnadsekonomiskt effektivt. Hon ville inte ha några onödiga saker.
– Huset är verkligen bra och jag är jättenöjd. Det är bra ytor och jag använder hela huset. Jag ville ha en öppen planlösning men ändå rumsliga förhållanden och det tycker jag vi lyckades med.

Läs mer om huset här…

willa-nordic-a2817-bilder-arkitektritat-arkitekt-modernt-staende_0011_willanordic_asa-5-av-23

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply