Modernt

Generös dramatik hos familjen Nielsen

By  | 

EGE-6660flickr

 

Ett dramatiskt yttre med generösa terrasser för umgänge på ljumna som-markvällar och glaspartier som verkligen tar vara på vårt vackra nordiska ljus, det var vad familjen Nielsen önskade sig när de skulle bygga sitt nya hem. Och resultatet blev verkligen anslående, en majestätisk byggnad i klassisk funkis-anda men med ett modernt formspråk.

Familjen valde en gyllenbrun färgskala med en vit bas inomhus. De gulbruna tonerna gifter sig fint med trägolvet och gör att de vita väggarna inte får rummen att kännas kalla. Huset känns ombonat och klassiskt i all sin unicitet. Ljuset är ständigt närvarande och de stora glaspartierna ger perspektiv och gör väggdekorationer överflödiga. Badrummet har ett vackert skålformat badkar och den strama vinterskogen som granne. Vardagsrummet är stilrent möblerat med sparsmakad inredning och möbler i klassiska former. Våningsplanen binds samman av den vackra trappan som slingrar sig från nedervåningens sällskapsutrymmen till sovrummen och det generösa badrummet på andra våningen. Utanför de stora sovrummen breder de väl tilltagna terrasserna ut sig och förlänger rummen med fantastiska utomhusutrymmen. På sommaren suddas gränserna mellan ute och inne ut och familjen Nielsen njuter av sol och fågelsång genom de frånskjutna glaspartierna. Det är bäddat för sköna helgmorgnar med en kopp kaffe och en trevlig roman i solstolen på någon av terrasserna i Villa Nielsen, ett av 3000 unika boenden skapade av Willa Nordic.

TEXT: Mikael Torstensson

 

 

 

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply