Modernt

Asien möter Norden

By  | 

Med en touch av Asien

Att besöka Villa Johansen är en upplevelse för alla sinnen. Trädgården är tydligt inspirerad av den japanska och kinesiska trädgårdsskolan med vatten och sten. De figurklippta barrträden sprider en fräsch doft. Den vackra dammen bildar en stor vattenspegel och guldfiskar rör sig i stim strax under ytan. Från taket på en bod porlar ett stillsamt vattenfall längs ena väggen. Marken är täckt av vit marmorkross med polerade svarta stenar att gå på. 

Husets fasad är putsad och vackert vit med svarta träpartier som ger kontrast och karaktär åt huset. Inredningen är snyggt stram i svart kombinerat med mörkbruna nyanser. Väggarna är vita i hela huset och de mörka golven håller ihop rummen och gör att rummen bottnar.

”Vi ville ha funkishusets formspråk och praktiska funktionalitet kombi-nerat med den asiatiska stillheten.”

Den dramatiska trappan i svart metall skär från den ljusa hallen med sitt eleganta marmorgolv upp till andra våningen. Den generösa hallen har också en vacker eldstad där flammorna över dekorationsstenarna förstärker känslan av renhet. Rymd är något som är genomgående i det vackra huset. Generösa glaspartier och frikostig takhöjd kombinerat med de vita väggarna ger ett fräscht och rymligt intryck. Sovrummen på andra våningen är stora och luftiga, sparsmakat möblerade med möbler i mörka färger. Huset andas renhet och stillhet i all sin modernitet, precis som familjen ville ha det.

”Husets fasad är putsad och vackert vit med svarta träpartier som ger kontrast och karaktär åt huset.”

Trädgården är tydligt inspirerad av den japanska och kinesiska trädgårdsskolan med vatten och sten. De figurklippta barrträden sprider en fräsch doft. Den vackra dammen bildar en stor vattenspegel och guldfiskar rör sig i stim strax under ytan. Det är just detta Willa Nordic handlar om – att skapa livsmiljöer som människor känner sig riktigt hemma i.

TEXT: Mikael Torstensson

 

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply