Lantligt

En svensk klassiker

By  | 

På en sagolik tomt med hus som andas Sverige har paret Östlund förverkligat sin dröm om ett hem som smälter in i det svenska kulturlandskapet och som samtidigt är modernt och ljust.

– Vi köpte ett gammalt fiskarställe med en fantastisk tomt vid Mälaren som hade olika småhus. Vi ville skapa något helt eget och slogs av Willa Nordics flexibilitet när det kommer till att skapa livsmiljöer helt anpassade till våra önskemål och tankar.

bild3_a2606_willanordic_modernahus_arkitektritade_hus_newengland_2013_willa_nordic_galleriet_fritidshus_karaktar

Hur gick det till när ni skapade ert nya hem?
Arkitekt Nils Nordkvist kom på besök på tomten och vi vandrade runt och åkte ut på vattnet för att förklara vår vision för projektet.

Vi upplevde att Nils och Willa Nordic var mycket lyhörda för våra behov och önskningar och fångade in exakt vad vi ville uppnå med vårt nya boende. Och resultatet blev att det gamla fiskarstället fick fem huskroppar varav ett båthus, ett gästhus, ett hus med bastu och relax, ett stort garage och en ståtlig huvudbyggnad.

Alla delar av processen var mycket bra, allt från arkitekten till leveransen från husfabriken, alla olika hantverkare och entreprenörer och en av Willa Nordics superba projektledare som fick allt att fungera tillsammans. Företaget andas verkligen kvalitet i varje detalj.

bild10_a2606_willanordic_modernahus_arkitektritade_hus_newengland_2013_willa_nordic_galleriet_fritidshus_karaktar

Vad var er bild av Willa Nordic innan ni byggde?
– Jag var först lite skeptisk till Willa Nordic då jag förknippade företaget med spektakulära moderna hus och det tyckte inte jag passar i vår miljö här ute. Vi blev så totalt överraskade av att man hade enormt stor valfrihet och flexibilitet. Min fru gillar dock den stilen men vi bestämde oss för en klassisk stil med moderna lösningar.

Det ångrar inte paret och det är lätt att förstå när man besöker dem i deras lilla paradis vid Mälaren.

bild8_a2606_willanordic_modernahus_arkitektritade_hus_newengland_2013_willa_nordic_galleriet_fritidshus_karaktar

“Ett hem som smälter in i det svenska kulturland-skapet och som samtidigt är modernt och ljust”

Läs mer om huset här…

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply